Laatste melding

Facebook brw Oss

23-mrt 112 vaardigheidstoetsen te Vlijmen

Op 23 maart 2019 mocht post Oss bij de vaardigheidstoetsen 112 laten zien wat ze konden.

 

Post Vlijmen had voor 10 ploegen, waaronder Oss, een interessante baan uitgezet. Hieronder staat beschreven wat de bedoeling was:

 

20190323 8

 

Als een medewerker met een hoogwerker TL lampen aan het vervangen is in een van de bedrijfshallen van Gerard Lammers, gaat het mis. Bij het verplaatsen van de hoogwerker, wordt desbetreffende medewerker omwille van een te laag suikergehalte onwel en rijdt hij tegen een Flatrack zeecontainer aan. Deze zeecontainer, die voor onderhoudswerkzaamheden binnen in de bedrijfshal staat, hangt in de lepels van een heftruck.

 

20190323 20

 

Twee andere medewerkers zijn bezig met laswerkzaamheden aan het scharnierend kopschot van deze flatrackcontainer. Door de aanrijding valt het scharnierende kopschot van de flatrack omlaag, waardoor één medewerker beknelt komt te zitten. Er is ook een stageloper aanwezig in de loods. Hij is worstenbroodjes aan het opwarmen in de unit vooraan in de hal. Deze unit doet dienst als kantine. Deze stageloper ziet dit alles gebeuren en waarschuwt de hulpdiensten.

 

20190323 23

 

Hij fietst de hulpdiensten tegemoet als ze arriveren en vertelt hen wat er gebeurd is. Gedurende de inzet van de brandweer gaat na een bepaalde tijd een rookmelder af in de unit (kantine). Dit komt door de rook van de aangebakken worstenbroodjes in de oven, omdat de stageloper de oven niet goed heeft ingesteld.

 

20190323 26

 

Post Oss heeft het incident op de flatrackcontainer als eerste aangepakt, door de container te stabiliseren. Tevens werd er aandacht besteedt aan het tweede slachtoffer met een te laag suikergehalte. 

Net op het moment dat het slachtoffer op de container bevrijdt was, ging het rookalarm in de schaftkeet af. Eén ploeg ging gelijk ademlucht omhangen en bluste het brandje, terwijl de andere ploeg de man op de hoogwerker bevrijdde.

 

20190323 32

 

Bij de evaluatie en de prijsuitreiking was duidelijk dat er enkele ploegen meer punten hadden gescoord dan Oss. 

 

 

20190323 1